For første gang i livet har jeg bakt en gulrotkake fra bunnen av. Den ble perfekt.
Oppskriften jeg brukte:
4 egg
3 dl sukker
3 dl hvetemel
2 ts natron
2 ts kanel
1 ts vaniljesukker
1 ts salt
1,5 dl olje
5 dl raspet gulrøtter
200 g kremost naturell
75 g smør
150 g melis
Fremgangsmåte: Sett stekeovnen på 170 grader. Skrell og riv gulrøtter. Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen hvetemel, salt, kanel, vaniljesukker og natron. Hell oljen i eggedosisen og bland det godt inn. Vend inn det tørre. Ha til slutt i revet gulrot. Ha røren i en smurt rund form på 26 cm Stek kaken i ca 1 time.Avkjøl.
Krem: Rør sammen smør og melis til en luftig masse. Tilsett deretter kremosten. Smør det på kaken og lag et mønster av det du ønsker:)
ENJOY!!
Ja dinna såg god ut. Og så varer dei ei stund dissa kakene der. Blir berre betre og betre.
SvarSlettDen var fantastisk god og! Saftig og nydelig, anbefales!
SvarSlettRagnhild
jjj
SvarSlett