søndag, september 17, 2006

Trøbbel i London

Det første som skjedde da jeg og Gunnhild tok flybussen fra Stansted til Victoria st, natt til fredag ved ankomst, var at min koffert var stjålet (eller noen hadde tatt feil som buss -sjåføren sa). Men det var ingen koffert igjen til meg, så tydeligvis har personen tatt to kofferter med seg.

Fredag endte da på politistasjonen i Oxford street, der jeg fikk melde kofferten stjålet. Ganske irriterende, og dyrt. Men, etter mye om og men, forstod politiet alvoret. Han kunne ikke melde den stjålet fordi jeg ikke hadde bevis på det, men savnet ble den jo. Så nå var en anmeldelse i London lagt igjen.

Lørdag skulle jo bare bli bedre. Da Eli, Gunnhild og jeg skulle finne biletter til Lion King musikalen, gikk vi innom sjappen som er avbildet. Ganske luguber egentlig, men hadde hørt rykter om at man fikk kjøpt biletter på slike steder. Mannen i skranken skulle ha 50 pund for en bilett i Grand circle. Noe som hørtes helt merkelig ut, og svindyrt. Så vi ville sjekk andre steder.

Gav førerkortet
Eli måtte legge igjen et kort for at mannen skulle holde av bilettene. Hun la igjen førerkortet sitt, noe vi nå har lært er ganske dumt.
Jeg gikk til teateret for å sjekke om det var igjen biletter der, og de hadde bare biletter strødd utover salen. Vi ville gjerne sitte sammen. Men det som var, var at på teateret kostet bilettene i Grand circle 22.50 pund, og de som kostet 52.50 pund var på orkester plass. Rett ved scenen.

Da jeg kom opp til Eli og Gunnhild og fortalte dette, skjønte vi at mannen i sjappa var en lurendreier. Så vi gikk til ham og skulle ha tilbake førerkortet, og også prøve å prute ned bilettene. Men, han hadde da mistet førerkortet. Hvordan han kunne klare det i en sjappe på 1 x1 meter er ikke godt å si, og vi gav han litt tid på å finne det.
Hver gang vi kom tilbake, unnskyldte han seg at han ikke hadde tid til å lete mens det var kø.
Da startet aksjon "leting etter gatevandrende politi". De var jo allerede gode venner av oss, så det var jo bare helt naturlig.

Våre venner i politiet
Etter mange timer kom en politimann gående forbi restauranten vi satt og spiste på, samt holdt utkikk på sjappa. Eli sprang bort og fortalte om situasjonen, og polititet ble ikke sjokkert. Han fortalte at dette var en mann de lenge hadde ønsket å arrestere. Så de tilkalte rett og slett en politibil til.
Da politiet kom, var mannen i sjappa like unnskyldende om at han ikke hadde tid til å lete. Politiet sa at dersom han ikke fant det, ville han bli arrestert. Og politiet fortalte Eli, at de håpte nesten at han ikke skulle finne det.

Tilslutt fant han "plutselig" førerkortet til Eli. Hva som skjedde med mannen, det veit vi ikke. Men politiet sa at han hadde mange pass liggende der inne også. Han ville nok bruke førerkortet, og forfalske det. Organisert svart handel i London, finnes altså.

Så folkens, ikke handl musikalbiletter på gata i Camden road. Og enda på visa var at vi fikk sett Lion King, nesten fremme ved scenen, sammen alle tre på orkesterplass. En fantastisk opplevelse.

3 kommentarer:

  1. ska sai! det va jo litt av en opplevelse. Bra dere fikk sett lion king veffal.

    SvarSlett
  2. Anonym6:57 a.m.

    det va litt av en tur, ja. det der løfte hukser jeg ingenting av, men takk for at du engasjerer deg i en god sak:)

    SvarSlett
  3. Null problem Eli!!:)

    SvarSlett

Skriv en liten hilsen når du er innom, det setter jeg pris på. Har du ikke konto, bruk ANONYM og husk å skriv hilsen og navnet ditt..:

Free Hit Counter