torsdag, desember 15, 2011

JULEKAKER 2011

Sarah Bernhard (ca. 20 stk)
100 gr. mandler
2 eggehviter
120 gr. melis


Hvisp eggehvite og melis svært godt. Bland deretter i knuste mandler.
Bland alt sammen og plasser på brettet med to teskjeer. Stekest 200 grader, 8 minutt midt i ovnen.


Fyll:
 120 gr. smør (ikke smeltet)
120 gr. melis
2 eggeplommer
2 ts. varmt vann


Glasur: 1 1/2 -2 pl. kokesjokolade (smelt i litt delfiafett)


Ha fyllet på kakene. Sett litt i frysen. Deretter dypper du det i sjokoladen. La stå litt i kjøleskapet før du evt fryser de. Er best når man tar opp rett fra frysen før servering:)


Fløtekarameller






3 dl kremfløte
250 gr sukker
100 gr lys sirup
50 gr smør


Kok opp, skru ned varmen og la småkoke til en tykk grøt. 30-40 minutter.
Hell massen i små former. La stivne. Legg på litt smeltet sjokolade om du ønsker.


Mørdeigskake med karamell og sjokolade
Legg til bildetekst


ca. 24. stk




115 gr smør
175 gr. hvetemel
55 gr. sukker




Fyll og topping:
175 gr smør
115 gr sukker
 3 ss lys sirup
400 g kondensert melk på boks
200 gr kokesjokolade


1. Forvarm stekeovnen på 180 grader. Smør og kle bunnen av en ca. 23 cm lav firkantet/avlang kakeform. Ha smør, mel og sukker i kjøkkenmaskinen, og kjør til det begynner å binde seg. Klem blandingen ned i formen, og glatt til overflaten. Stek kaken i stekeovnen i 20-25 minutter til overflaten er gyllen.


2. Lag i mellomtiden fyllet: Ha smør, sukker, sirup og kondensert melk i en kjele. Varm det langsomt til sukkeret er oppløst. Kok opp, og la det småkoke i 6-8 minutter under konstant omrøring til det blir svært tykt. Hell fyllet over mørdeigsbunnen. Avkjøl i kjøleskapet til fyllet er stivt.


3. Lag toppingen: Smelt sjokoladen. Avkjøl den og smør den deretter over karamellen. Sett kaken i kjøleskapet til sjokoladen er stivnet. Skjær kaken i små stykker med en skarp kniv og server eller lagre i kjøleskapet til servering:)


Brune pinner












200 gr sukker
200 gr meierismør
1 ss sirup
2 ts natron
2 ts vaniljesukker
1/2 ts kanel
300 gr. hvetemel


Smør og sukker røres hvitt. Tilsett sirup og ha det tørre oppi.


Rull til fingertykk pølse, trykk flat, jevn kantene.
Stek midt i ovnen på 175 grader i 12-14 minutt.
Deigen flyter litt ut. Kutt opp i passe biter mens de ligger på stekebrettet og fortsatt er varme. Kutt på skrå. La dem bli kalde og sprø på brettet.


Chocolate Dream Cookies












113 gr smør
250 gr mørk sjokolade
62 gr mel
1/2 ts. bakepulver
1/2 ts salt
3 store egg( la stå i romtemp 1 time før laging)
280 gr sukker
2 ts. vanilje extract
340 gr sjokoladeknapper (evt hakket kokesjokolade, evt blandet med hvit)
250 gr valnøtter

Smelt smøret i en bolle. Når det er gjort, ha 250 gr mørk sjokolade i og rør rundt til det har smeltet. La sausen stå i 5 min og rør litt av og til.
Miks 3 egg i ca. 1 minutt. Tilsett deretter litt og litt sukker. Miks til god eggedosis. Dette skal ta 5-8 min. Skal bli fluffy.
Ha i sjokoladesausen du har laget. Miks til alt er godt blandet.
Bland mel, salt og bakepulver i en bolle og rør godt sammen. Deretter siler du dette i blandingen og mikser sammen.
Ha i vanilje extract.
Ta ut av mikseren og rør sammen i hakkede valnøtter og sjokoladeknapper/hakket sjokolade. Dette blir en fin og glansfull røre.

Bruk feks en iskremskje og plasser på stekebrettet. La steke i ca. 20 minutt på 160 grader. Etter 10 minutts steketid, tar du ut brettet og snur det. Så får de jamn steking på begge sider.
La dem hvile på stekebrettet i ca. 10 minutt etter steking.
Blir myke inni og harde utenpå. Bare lagre de på riktig måte:)



1 kommentar:

  1. Anonym2:06 p.m.

    Hei Ragnhild! Skal prøve meg på føtekaramellene dine:)De ser virkelig gode ut! Håper du har det bra og nyter førjulstiden med mann og barn! Klem Mari (Gimlekollen)

    SvarSlett

Skriv en liten hilsen når du er innom, det setter jeg pris på. Har du ikke konto, bruk ANONYM og husk å skriv hilsen og navnet ditt..:

Free Hit Counter